vrijdag 24 oktober 2014

Het jurkje: een kledingstuk dat blijft verrassen!

De jurk. Een mode-item dat al jaren aan de top staat en niet voor niets. Of je nu je favoriete exemplaar draagt voor een zakendiner of dat je dat losse model aantrekt voor een avondje in de stad, een jurkje is geschikt voor iedere gelegenheid. Voordat we uiteenzetten welk jurkje je dit seizoen echt in je garderobe moet hebben hangen, eerst een klein stukje historie over dit oh zo fantastische kledingstuk.De jurk, zoals we hem nu kennen, is er niet altijd zo geweest. We herinneren allemaal de tijden waarin vrouwen zich hesen in strakke korsetten met wijde hoepelrokken. Ontzettend mooi natuurlijk, maar niet bepaald praktisch voor alledag. Daarna kwam een tijd met lange jurken in donkere kleuren, die vooral functioneel moesten zijn. Pas in de jaren ’20 is het korte jurkje tot bloei gekomen. Allerlei kleuren en prints domineerden het modebeeld. En dat is precies wat je komend najaar kunt verwachten. Eén ding is zeker: de jurk is komend najaar hipper dan ooit!

Mooie strakke jurkjes: Zwart jurkje met bies van Maison Scotch, leatherlook jurk van Nikki en jurkje met zakjes van Vero Moda.

Strak en wulps

Dit vrouwelijke kledingstuk is niet alleen goed voor ons figuur, maar is in verhouding ook nog eens goedkoop. Je hoeft immers geen hele outfit meer bij elkaar te zoeken, maar bent meteen klaar met één item. Waar velen de jurk associëren met een speciale gelegenheid, is duidelijk dat de jurk iedere dag kan. Wat meteen opvalt in de collectie van Modeon, is de nauwsluitende jurk tot op de knie. Meerdere merken hebben dit exemplaar in de collectie opgenomen. En niet voor niets. Een strak aansluitend exemplaar benadrukt niet alleen je vormen heel mooi, maar zorgt ook voor dat extra beetje sexyiness in je dagelijkse outfit. Kies een kort item zonder mouwen voor een avondje uit en ga voor een jurk met leren details voor op het werk. Vrouwelijke vormen mogen gezien worden!


Sport en jurken

Een trend die je wat makkelijker overdag kunt dragen, is de sportieve jurk. Bij Modeon vind je allerlei sportieve modellen. Sweatstof jurken met ruime silhouetten die losjes om het lichaam vallen. Wil je ook de sportieve look op je werk kunnen dragen? Ga dan voor jurken met een materialen mix, zoals sweatstof en zijde.



Sportieve jurken: sweatstof jurkje van Maison Scotch, gestreept jurkje van Vila en donkerblauwe jurk van Maison Scotch







Laat je verrassen door prints

Ook opvallend zijn de jurken met een motiefje. Of je nu kiest voor een bloemenprint, grote ruit of dierenprint, een printje zorgt voor een trendy look. En in combinatie met een wollen jurk is het helemaal lekker winters. Grove kollen en dikke materialen houden je helemaal warm komend najaar. Zeker in combinatie met een mooie maillot of dikke panty in een opvallende kleurtje. Ga voor die winterse look!

Accessorize the look

Een jurkje is al mooi van zichzelf, maar met dit kledingstuk kun je nog veel meer kanten op. Combineer je jurkje met een stoere leren tas in een opvallend printje. Draag die sportieve jurk met een paar high heels en maak het af met een zijden sjaaltje. Draag er een stijlvol colbert over of ga juist voor een stoere look met een leren bikerjack.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten