vrijdag 21 november 2014

De kunst van het layeren: heerlijk warm de winter door

In de herfst en de winter is het belangrijk om je lekker warm aan te kleden. Buiten is het koud, en ook binnen heb je behoefte aan truien. Maar dat hoeft heus niet saai te zijn! Wie namelijk lekker creatief omgaat met zijn of haar garderobe zal merken dat vooral het dragen van laagjes zorgt voor een lekkere warme outfit, die ook nog eens stijlvol is. Door meerdere lagen kleding ben je warmer, maar ook flexibeler. Heb je het toch een beetje warm? Dan trek je gewoon je vest of sjaal uit. Wij geven je graag een snelcursus layeren. Zo kom je de winter wel door!



Waar moet je op letten bij het dragen van verschillende lagen?

Wanneer je laagjes wilt dragen is het belangrijk om de goede volgorde aan te houden. Het dunste en lichtste kledingstuk kun je vaak het beste onder dragen. Zo voorkom je bobbels en blijft alles comfortabel. Materialen die stug of dik zijn, zoals jassen, colberts, en grote vesten draag je bijvoorbeeld bovenaan. Luchtige en lichte materialen als een katoenen jurkje, een soepelvallende top of een mooie strakke skinny jeans of legging draag je onder. Werken met verschillende materialen zorgt ook voor mooie contrasten. Denk bijvoorbeeld aan leer met grofgebreide wol of katoen, of bijvoorbeeld een mooi bonthesje over een leren jasje of gebreide trui. Printjes werken ook heel goed. Een subtiel geprint T-shirt onder een mooi colbert of vest werkt altijd erg goed, voor zowel mannen als vrouwen. 


Kleuren en materialen voor de herfst en winter

Probeer in kleuren en materialen goed aan te passen aan het herfst- en winter seizoen voor de mooiste laagjeslooks. Prachtige materialen voor deze seizoenen zijn bijvoorbeeld leer, wol, faux fur, jeans en soepelvallende stoffen. Qua kleur zit je altijd goed met jeans, donkerblauw, zwart, grijs, (gebroken) wit (al lang niet meer alleen voor de zomer), en mooie warme tonen als bruin, okergeel en bordeaux rood.  


Items die perfect zijn voor laagjesoutfits

Er zijn een aantal items die je echt in je garderobe moet hebben voor het gemakkelijk layeren van outfits. Ten eerste is er natuurlijk de warme jas. Kies voor een mooi oversized model. Zorg er daarnaast altijd voor dat je een dikke trui onder je winterjack kan dragen! Ook voor een dunne knit, een mooi colbert, maar ook een dikkere sweater kun je niet missen. Deze zijn perfect voor onder een mooie jas. Daarnaast is ook een mooi groot vest ideaal voor het dragen van laagjes. En klein jurkje onder een grof vest geeft een hele stoere look bijvoorbeeld. En een sjaal maakt je outfit ook helemaal af.

Wie houdt van een stoere look zorgt voor een mooi denim jack of overhemd. Een denim overhemd draag je gesloten onder een trui, voor een nonchalant effect, maar ook open over een T-shirt met lange mouw of dunne knit, voor het effect van een jackje. Mooie jas of colbert erover heen en je bent ready to go. Ook stoer om eroverheen te dragen: het leren jack. Deze is ook voor zowel dames als heren onmisbaar in de garderobe. Maak je look af met de juiste accessoires: mooie leren schoenen, een lekkere sjaal en een mooie armband of chic horloge.

Combineer bijvoorbeeld deze items van Modeon.nl eens met jouw eigen garderobe voor een perfecte laagjes outfit!



Jas van Vila, top van Supertrash, Nikkie trui met denim kraagje, Maison Scotch colbert, leatherlook jeans van Supertrash, faux fur bodywarmer van Vila, Nikkie coltruitje en Vila fijngebreide trui



Bronnen foto's: Elle.com, Carolines Mode, The Fashion Tag, Pinterest, Pretty Little Snippets, peopleandstyles.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten